Zettle kassasystem

zettle pos image

Om Zettle POS

Zettle logo

Zettle är en gratis POS-lösning respektive app som erbjuder ett brett utbud av funktioner för såväl mindre som större svenska företag. Detta POS-system låter dig bl.a. enkelt hantera ditt lager, skapa försäljningskvitton och fakturor, spåra kunder, och mycket mer.

Med detta kassasystem kan du enkelt förbättra din verksamhets effektivitet då lösningen är väldigt lättanvänd och fungerar bra för restauranger, butiker, och liknande företag. Zettle erbjuder ett intuitivt gränssnitt som gör det oerhört lätt att spåra transaktioner och skapa automatiserade rapporter. Lösningen är också oerhört anpassningsbar.

Zettle är en universell POS-lösning med en touchscreen och betalterminal som erbjuder direkt försäljning och sömlösa betalningar. Dina kunder kan välja mellan flera typer av betalningsalternativ, inklusive kontanter, kredit- eller betalkort, Google Pay, Swish, och Apple Pay.

Om du letar efter en gratis POS-lösning som erbjuder ett brett utbud av funktioner är Zettle ett utmärkt val. Du bör dock komma ihåg att Zettle tar ut en transaktionsavgift på 1.85% varje gång dina kunder betalar med kort.

Den senaste versionen av Zettles POS-programvara är designad för iOS- och Android-enheter, och du kan även köpa det hårdvara du behöver för din verksamhet via Zettle.

Zettle POS Funktioner

1 Point of Sale – Du kan använda Zettle för att bl.a. hantera ditt lager, skapa försäljningsrapporter, spåra kunder, och skicka digitala och fysiska kvitton, beroende på det specifika kassalösning som du väljer för ditt företag. 

2 Flera olika betalningsalternativ – Zettle POS låter dig ta emot många olika former av betalningar. Detta inkluderar kontanter, kortbetalningar, Klarna faktura, och Swish-betalningar.

3 Lagerhantering – Detta POS-system gör det lätt för dig att ha koll på ditt lager och din försäljning. Du kan enkelt spåra, redigera, och lägga till information om produkter innan du säljer dem.

4 Personalledning – Med Zettle POS kan du hantera dina anställda genom att bl.a. spåra deras arbetstimmar och roller. Du kan också enkelt skapa medarbetarprofiler och tilldela dem lösenord. Detta hjälper dig att bättre hålla reda på vem som gör vad i ditt företag.

5 Försäljningsanalys – Zettle-lösningen erbjuder visualiserade försäljningsanalyser som låter dig enkelt kontrollera dina produkter, kunder, och försäljningen under olika perioder. Denna information kan vara till hjälp när du måste fatta viktiga affärsbeslut.

6 Fungerar på alla ställen – Du behöver inte tillgång till en traditionell internetuppkoppling för att kunna använda Zettle POS. Allt du behöver är mobildata. Om du köper en betalterminal via Zettle får du även ett SIM-kort helt gratis, och du betalar aldrig extra för att använda mobildata. 

7 Kundsupport – Som Zettle-kund har du alltid lätt tillgång till support. Oavsett vad du har för frågor, behov, och/eller önskemål kan Zettle hjälpa dig snabbt och effektivt. Detta gäller även om du behöver exempelvis byta ut en betalterminal snabbt. 

Hur Mycket Kostar Zettle POS?

Det är helt gratis att ladda ned och använda Zettle-appen, men när dina kunder genomför köp med kort tar Zettle ut en transaktionsavgift på 1.85%. När dina kunder betalar med faktura tar Zettle ut en avgift på 10 kr, och en avgift på 2.5% när dina kunder betalar med betallänkar. Det finns dock inga avgifter när dina kunder betalar med exempelvis Swish. 

Med andra ord, det kostar bara att använda Zettle-lösningen när dina kunder genomför köp med vissa typer av betalningsalternativ. Du behöver inte betala några månadsavgifter, årsavgifter, installationsavgifter, m.m., i egenskap av företagare.

Samtliga funktioner är tillgänglig omedelbart när du börjar använda Zettle POS. Det vill säga, din förmåga att effektivt kunna använda denna POS-lösning avgörs inte av stora respektive mindre försäljningssiffror, och därför är Zettle POS en väldigt bra alternativ för exempelvis nya företagare. 

Vilken Bransch Passar Bra För Zettle POS?

Zettle POS är designad för små till medelstora företag som vill uppgradera sitt nuvarande kassasystem (POS). Den här plattformen uppdateras hela tiden, och det kostar ingenting att uppdatera sitt system när man är Zettle-användare.

De flesta POS-system på marknaden idag erbjuder samma funktioner oavsett vilken bransch de är utvecklade för. Detta är dock inte fallet med Zettle POS. Denna lösning utformades för att möta behoven hos specifika branscher, såsom restauranger och butiker, i Sverige.

Restauranger: Om du driver en restaurang med exempelvis ingångs- och/eller avhämtning är Zettle verkligen ett alternativ som du bör överväga. Du kan använda denna lösning för att bl.a. spåra matinventering och skapa inköp/försäljningsrapporter. Du kan också använda Zettle POS för att skapa, sälja, och lösa in presentkort.

Återförsäljare: Som butiksägare vet du redan hur viktigt det är att spåra lager och kunna hantera dina kunder. Med Zettle POS kan du enkelt identifiera osålda produkter, få överblick över försäljningstrender, och t.o.m. ta emot betalningar på distans. Zettle POS erbjuder också ett mer effektivt sätt att generera detaljerade försäljningsrapporter.

Om du vill lära dig mer om den här lösningen innan du laddar ner appen, läs vidare för en detaljerad recension av Zettles POS-applikationer.

 

Varför du Bör Överväga Zettle POS

 

Zettle är en av de bästa POS-lösningarna på marknaden och har olika produkter att erbjuda för dig som behöver ett effektivt kassasystem. De huvudsakliga alternativen att välja mellan inkluderar:

 

1 Zettle-App – Zettle-appen kan hämtas helt gratis via exempelvis App Store och/eller Google Play, och är lätt att installera på din mobiltelefon eller surfplatta. Zettle-appen erbjuder ett användarvänligt gränssnitt vars funktion fungerar bra för  småföretag såväl som större företag.

 

2 Kortterminal – Zettle Reader 2 – För dig som behöver en kortterminal är Zettle Reader 2 absolut något att överväga. Denna mobila kortterminal tar snabbt emot kort- och kontaktlösa betalningar oavsett om försäljningen sker vid kassan eller på gående fot. 

 

3 Betalterminal – För dig som inte redan har en befintlig betalterminal är denna produkt också ett bra alternativ. Zettles betalterminal är en allt-i-ett kassasystem som inte ens kräver wifi på plats. Terminalen har ett förinstallerat SIM-kort och du behöver inte betala extra för mobildata. 

 

4 Unika Store Kits – Zettle erbjuder sina kunder anpassade Store Kits, och detta är ett bra alternativ för dig som vill mixa och matcha produkter för att skapa din unika kassasystemslösning. Oavsett vad du har för utmaningar, och oavsett vad du har för önskemål, kan Zettle hjälpa dig att hitta en lösning.

 

Zettle POS Priser och Planer 

En av de största anledningarna att överväga Zettle POS är det faktum att appen är en gratis programvara. Förutsatt att du redan har det hårdvara som krävs för att kunna sälja produkter till dina kunder, är Zettle POS ett perfekt alternativ för dig vill komma igång snabbt. 

Kom dock ihåg att du måste fortfarande betala en avgift när dina kunder exempelvis köper en produkt och/eller vara via kortbetalning. Dessa typer av avgifter är vanliga för mer eller mindre samtliga typer av kassasystem, men jämfört med traditionella kassalösningar är Zettle POS ett billigare alternativ. Oavsett hur liten eller stor din totala försäljning är. 

För att få ut det mesta av Zettle POS bör du ta del av även det hårdvara som Zettle erbjuder sina kunder. Några av de hårdvarulösningar du kan köpa inkluderar:

Kortterminal: Denna produkt har en pris från 199 kr, och är därför en av de billigaste lösningarna på den svenska marknaden idag. 

Betalterminal: De flesta företag som har utrymme att växa kommer att behöva en dedikerad betalterminal, och när du köper en sådan lösning via Zettle kan du förvänta dig en kostnad på minst 1,999 kr. 

Store Kits: Du som redan vet att du behöver en totallösning för ditt företag bör överväga Zettles Store Kits. Dessa produkter passar de flesta typer av företag, och den billigaste varianten kostar 2,499 kr. 

Zettles produkter är även estetiskt väldigt tilltalande, oerhört lätta att använda, och du stöter aldrig på dolda avgifter i egenskap av Zettle-kund.

Zettle POS Nackdelar

Trots alla dess utmärkta funktioner har Zettle POS även vissa nackdelar. En av dessa är bl.a. det faktum att det saknas möjlighet att hantera väldigt stora mängder kontanter. 

Dessutom erbjuder Zettle POS inte stöd för flera språk. Vilket är att säga, om du behöver ett POS-system som erbjuder support, funktioner, m.m. på flera olika språk, är Zettle POS troligtvis inte det rätta valet för dig.

Sammantaget är Zettle POS ett alldeles utmärkt val för företag av alla tänkbara storlekar. Förutsatt att företaget inte har ett behov av att hantera ovanligt stora mängder kontanter. Lösningen erbjuder ett brett utbud av funktioner som hjälper dig att hantera ditt företag effektivt. Kundsupporten är också utmärkt och som kund kan du nå Zettle på flera olika sätt. 

 

Vår Slutsats

Zettle POS är ett utmärkt val för restauranger och livsmedelsbutiker av alla tänkbara storlekar.

Om du letar efter ett kassasystem som är designat specifikt för att hjälpa till med stora mängder kontanter är detta POS-system inte rätt för dig.

Zettle erbjuder dock utmärkt support, helt gratis, och som kund har du även rätt till snabba returer och expressbyte så att du aldrig upplever långvariga avbrott.

Vi rekommenderar Zettle POS särskilt för nyare svenska företag som behöver ett pålitligt, smidigt, och oerhört anpassningsbart POS-system.

Post a review

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ditt betyg:

Pris:

Tjänst:

Kvalitet:

Användarvänlighet:

Rating

9 Excellent!

Specifikationer

 • Gratis app
 • Restauranger
 • Detaljhandlare
 • Småföretag
 • Större företag
 • Fungerar överallt

Fördelar

 • Gratis POS
 • Bra kundsupport
 • Lätt att använda
 • Många funktioner

Nackdelar

 • Ej flerspråkig stöd
 • Ej bra för oerhört stora mängder kontanter

Bästa Kassasystemen